Proiect educațional „Vreau să știu mai multe!”

În anul școlar 2021-2022, elevii claselor primare și gimnaziale, aproximativ 150 de elevi, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești participă la proiectul educațional „Vreau să știu mai multe!”.

 Activitatea 1 – Ziua Pompierilor din România

Activitatea a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din orașul Comănești și a reprezentat un bun prilej de a-i familiariza pe elevi cu rolul și atribuțiile structurilor de intervenție.

Responsabili: prof. înv. primar Ciubotaru Angela, prof. Paisa Codruța

Activitatea 2- „Aproape de natură!”

În prima săptămână din luna octombrie elevii au participat la o drumeție și la ecologizarea unei zone de pe dealul Goanța.

Responsabili: prof. Paisa Codruța, prof. Mocanu Petrina

Activitatea 3- „ Mănânc sănătos!”

Activitatea a fost desfășurată în săptămâna 15-19.XI.2021. Elevilor li s-au  transmis informațiile primite în urma întâlnirii cu dr. Paisa Cornelia despre alimentația sănătoasă, obiceiurile alimentare nesănătoase și cum pot fi înlocuite alimentele nesănătoase cu cele sănătoase.  S-a realizat o expoziție de desene / colaje cu tema „Piramida alimentelor”.

Responsabili: prof. înv. primar Ciubotaru Angela, prof. Paisa Codruța

Activitatea 4 – „Eminescu, luceafărul poeziei românești”

            Activitatea s-a desfășurat atât în sala de clasă, cât și la Biblioteca Orașului Comănești. Dna bibliotecară Hanganu Cristina le-a prezentat copiilor informații despre viața marelui poet și le-a recitat poezia „Ce te legeni, codrule?”. Și elevii au pregătit un moment poetic care a inclus unele dintre cele mai cunoscute versuri ale lui Mihai Eminescu.

Responsabili: prof. înv. primar Ciubotaru Angela, prof. Roșu Luminița, prof. Paisa Codruța