Clubul Tinerilor HoltIS nr. 55

          Începând din luna septembrie a anului 2021, în cadrul Colegiului Tehnic ”Dimitrie Ghika”, Comănești a fost înființat Clubul Tinerilor HoltIS nr. 55.

          Înființarea Cluburilor Tinerilor HoltIS este o inițiativă a Asociației HoltIS, în cadrul proiectului „Improving parenting and child participation: facilitating transition from lower to upper secondary education” (Îmbunătățirea educației parentale și a participării copiilor: facilitarea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior) desfășurată în parteneriat cu Reprezentața UNICEF în România.

         Scopul acestor cluburi constă în: încurajarea participării active a tinerilor în comunitate prin desfășurarea de activități menite să dezvolte abilitățile sociale, spiritul civic şi lucrul în echipă şi să dezvolte sentimentul de apartenență la un grup.

           Activitățile desfășurate de membrii cluburilor sunt realizate conform unui calendar, ce atribuite fiecărei luni o temă specifică.

          Clubul Tinerilor HoltIS nr. 55. a debutat cu succes, primele activități realizate de membrii clubului, coordonați de prof. Roxana ȚÎNCU au fost dedicate ”lunii comunității” și ”lunii generozității”.

          Pentru ”luna comunității”, membrii clubului au realizat activitatea ”Promovarea și valorificare patrimoniul cultural al orașului Comănești”, în cadrul căreia au prezentat materiale realizate despre Palatul ”Dimitrie Ghika” și Gara orașului. În timp ce pentru ”luna generozității” membrii clubului, împreună cu reprezentanții Consiliului Școlar al Elevilor, au realiza în perioada 14 – 21 decembrie campania: „Vreau să îl ajut pe Moș Crăciun! Pune un zâmbet!… într-o cutie cu daruri pentru un copil”. Campania a avut ca obiectiv realizarea de cadouri pentru copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Comănești.

          Fotografiile postate sunt dovada bucuriei și dăruirii cu care elevii se implică în activitățile pe care le realizează.